top of page
propriomreza.png

Tehnike i tretmani koje koristimo

Količina metoda i tehnika koje se koriste u rehabilitaciji može biti zbunjujuća - kako ćete odabrati onu koja je za vas?

U PROPRIO Centru koristimo trenutno najučinkovitije poznate metode fizikalne terapije na svijetu, a odabir metoada prepustite nama!

Zapamtite - ne liječi vas tehnika nego se liječite uz pomoć znanja i vještina terapeuta, a naša najveća snaga u koju ulažemo je naše znanje.

Prema vašem stanju i simptomima, na temelju detaljne dijagnostike i uzimanja povijesti tegoba, uvažavajući vaše preferencije, za vas ćemo odabrati

NAJBRŽI PUT OPORAVKA !

Naš CILJ je vratiti vas u aktivan život što prije, kvalitetnije i sigurnije. 

P-DTR® je jedinstvena neurološka terapija bazirana na neurologiji, biomehanici, neurofiziologiji i anatomiji. P-DTR® radi direktno na centralnom živčanom sustavu i ima svoju logičku i znanstvenu podlogu za svaku od svojih procedura. 

8.png

Laser visokog intenziteta HILT - provjerena tehnologija u rehabilitaciji

U PROPRIO Centru koristimo moćan terapeutski alat za tretiranje ozljeda i bolnih stanja: 

BTL-6000 Laser visokog intenziteta.  ​

Otkrijte zašto je ova tehnologija jedna od najuspješnijih metoda rehabilitacije tkiva.

9.png

Bowen terapija je holistička i neinvazivna tehnika rada na tijelu koju je 1950-ih razvio Tom Bowen, australski osteopat. Prilikom rada, terapeut izvodi niz nježnih kotrljajućih pokreta po određenim točkama na tijelu, s ciljem poticanja prirodnih odgovora tijela na iscjeljenje.

10.png

Stecco fascijalna manipulacija (SFM) tehnika je manualne terapije koja ima za cilj liječenje mišićno-koštane boli i disfunkcije utjecajem na tjelesnu fasciju, koja je vezivno tkivo koje okružuje mišiće, kosti i organe. 

14stecco.png

Neurokinetička terapija (NKT) je terapeutska tehnika koja je osmišljena za prepoznavanje i ispravljanje disfunkcionalnih obrazaca kretanja koji pridonose boli i ozljedama.

NKT-Neurokinetic-Therapy-logo-1024x584.jpg

Dry needling (suha punkcija) je terapeutska metoda koja koristi akupunkturne igle u svrhu opuštanja mekih tkiva (tetiva, ligamenta, mišića). Ova tehnika se pokazala jako uspješnom u liječenju bolnih sindroma lokomotornog sustava, ali i u tretiranju glavobolja i stresa.

dry needling.png

Schroth metoda vježbanja za skoliozu

Rehabilitacija deformiteta kralježnice

- skolioza

- hiperkifoza

- hiperlordoza

Untitled design (26).png

Kineziterapija je znanstvena disciplina i terapeutska metoda koja koristi pokret u svrhu liječenja mišićnokoštanog, pulmonalnog i srčanožilnog sustava.

2.png

U tehničkom smislu osteopatija se može svrstati u vještinu manualne medicine koja se koristi preciznim palpatornim tehnikama i definiranim načelima s ciljem vraćanja funkcije i tretiranja disbalansa u tijelu.

5.png

EMMETT terapija je nježan, neinvazivan oblik terapije koji koristi lagani pritisak prstiju na određene točke na tijelu s ciljem oslobađanja napetosti i poticanja opuštanja. 

3.png

Miofascial Release Technique MFR (Miofascialno opuštanje) je sigurna i vrlo učinkovita manualna terapeutska tehnika u kojoj se koristi kontinuirani i dugotrajni nježni pritisak na tkiva - fascije kako bi se smanjila bol i vratila pokretljivost tkiva.

11.png

DNS je osmišljen kako bi pomogao pacijentima da postignu optimalne obrasce kretanja ponovnim učenjem svog neuromišićnog sustava na ono što mu je prirodno. Terapija uključuje niz vježbi i tehnika koje su usmjerene na vraćanje pravilne mišićne aktivacije, stabilnosti zglobova i funkcionalnih obrazaca kretanja.

7.png

Baby Handling

Baby Handling - pravilan razvoj djeteta - vježbe za razvoj djeteta

Mislite da nešto nije kako treba u djetetovom držanju ili načinu na koji se ono kreće? Vaša beba ne drži glavu ravno? Možda vam beba okreće glavu u jednu stranu? Bebine ručice su stalno zatvorene? Ili ste primjetili izvijanje bebe u luk?

vjezbe za bebe po mjesecima.png

Život je ispunjen različitim događajima. Istina je da nisu svi lijepi. Neki su bolni, mučni i donose stres i neugodne osjećaje. Sve te osjećaje vaše tijelo pamti i potiskuje. Uslijed toga, tjelesna tkiva se zatežu i deformiraju kraniosakralni sustav, čime se stvara napetost u predjelu oko mozga i kralježnične moždine.

12.png
bottom of page