top of page

Bowen Terapija
- otkrijte mogućnosti prirodnog liječenja

Bowen terapija je holistička i neinvazivna tehnika rada na tijelu koju je 1950-ih razvio Tom Bowen, australski osteopat. Prilikom rada, terapeut izvodi niz nježnih kotrljajućih pokreta po određenim točkama na tijelu, s ciljem poticanja prirodnih odgovora tijela na iscjeljenje.

Bowen terapija Zadar

Bowen tehnika temelji se na konceptu da tijelo ima urođenu sposobnost samoiscjeljivanja i da se taj proces ozdravljenja može olakšati nježnom fizičkom manipulacijom. 

Tehnika stimulira tjelesnu fasciju, koja je vrsta vezivnog tkiva što okružuje mišiće i organe. Manipulirajući fascijom, terapeut nastoji osloboditi napetost i stres u tijelu, što može pomoći u ublažavanju boli, smanjenju upale i poboljšanju cjelokupnog zdravlja i dobrobiti.

 

Bowen terapija se obično izvodi na potpuno odjevenom klijentu, a tretmani obično traju oko 45 minuta. Bowen terapija je duboko opuštajuća i učinkovita za niz stanja, uključujući bolove u leđima, sportske ozljede, respiratorne probleme i probleme s probavom. 

Međutim, kao i kod svake druge terapije, važno je konzultirati se s kvalificiranim praktičarom kako biste utvrdili je li Bowen terapija pravi izbor za vas i osigurali da se koristi na siguran i odgovarajući način.

Kod kojih stanja i sindroma mi Bowen terapija može pomoći?

✰ Bol u leđima

✰ Bol u vratu

✰ Bol u ramenu

✰ Bolovi u koljenima

✰ Bol u gležnju i stopalu

✰ Migrene i glavobolje

✰ Fibromialgija

✰ Sindrom kroničnog umora

✰ Respiratorni problemi poput astme i alergija

✰ Probavni problemi kao što je sindrom iritabilnog crijeva (IBS)

✰ Menstrualne nepravilnosti i drugi reproduktivni problemi

✰ Stres i tjeskoba

 

i mnogo više toga! 

bottom of page