top of page

Otkrijte zašto je EMMETT Tehnika jedna od najpopularnijih terapeutskih metoda u Hrvatskoj

EMMETT terapija je nježan, neinvazivan oblik terapije koji koristi lagani pritisak prstiju na određene točke na tijelu s ciljem oslobađanja napetosti i poticanja opuštanja. 

Emmett terapija Zadar

Terapiju je razvio Ross Emmett, australski terapeut koji se oslanjao na svoje bogato iskustvo u borilačkim vještinama, manualnoj terapiji i drugim tehnikama rada na tijelu kako bi stvorio jedinstveni pristup liječenju.

 

EMMETT terapija temelji se na načelu da meka tkiva u tijelu, uključujući mišiće, tetive, ligamente i fascije, rade zajedno kako bi podržali i održali optimalnu fizičku funkciju. Otpuštanjem napetosti u tim tkivima, EMMETT terapija može pomoći u poboljšanju funkcije pokreta, smanjenju boli i nelagode te poboljšanju općeg blagostanja.

 

Terapija obično uključuje niz laganih dodira i držanja na određenim točkama na tijelu, često se fokusirajući na područja kao što su vrat, ramena, leđa i bokovi. Tretmani općenito traju oko 30-45 minuta i mogu se izvoditi u odjeći, što ih čini praktičnim i pristupačnim oblikom terapije za ljude svih dobi i razina tjelesne spremnosti.

EMMETT terapija se uspješno koristi kod sljedećih sindroma i stanja (i puno više): 

✰ Bol u leđima i vratu

✰ Bol u ramenima

✰ Bolovi u koljenima i kukovima

✰ Osteoartritis

✰ Migrene i glavobolje

✰ Fibromialgija

✰ Upalna stanja

✰ Sindrom kroničnog umora

✰ Sportske ozljede

✰ Posturalni problemi

✰ Respiratorni problemi poput bronhitisa, astme i alergija

✰ Probavni problemi kao što je sindrom iritabilnog crijeva (IBS), konstipacija

✰ Menstrualni problemi i drugi reproduktivni problemi

✰ Stres i tjeskoba

PROPRIO Centar organizira tečajeve iz EMMETT Tehnike u cijeloj Hrvatskoj. Nino Kecman je dugogodišnji iskusni praktičar i instruktor Emmett terapije i jedan od najzaslužnijih ljudi za iznimnu popularnost ove tehnike u Hrvatskoj. 

 

Informacije o održavanju edukacija i tečajeva možete pronaći na web stranici 

http://emmett-hr.com/ 

 

 

bottom of page