top of page
radiol.png

RADIOLOŠKE OSNOVE LUMBALNE KRALJEŽNICE ZA FIZIOTERAPEUTE
Kako pročitati nalaz i sliku magneta?

Unaprijedi svoje dijagnostičke vještine uz novi WEBINAR:
 

RADIOLOŠKE OSNOVE LUMBALNE KRALJEŽNICE ZA FIZIOTERAPEUTE: 
★彡 Kako pročitati nalaz i sliku magneta? 彡★

Ne propustite iskoristiti priliku učiti od vrhunskog neurokirurga Ivice Franciškovića, dr.med.!

Ivica Francišković, dr.med., specijalist neurokirurg, liječnik je u Općoj bolnici Zadar gdje svakodnevno viđa i operira pacijente s tegobama kralježnice. O njegovim sjajnim rezultatima operacija kralježnice svjedoče mnogobrojni zadovoljni pacijenti koji su ga izabrali kao jednog od Najdoktora Hrvatske u 2021.,  2022., i 2023. godini prema portalu najdoktor.com! Također, izlagač je na brojnim međunarodnim i domaćim skupovima i konferencijama. Trenutno je polaznik poslijediplomskog interdisciplinarnog studija Molekularne bioznanosti.

S dr.sc. Josipom Karucom i Grgurom Kovačićem, mag.cin., redoviti je predavač na praktičnim seminarima Diferencijalne dijagnostike kralježnice koji je namijenjen terapeutima.

 

Bez pravilno postavljene dijagnoze ne možemo očekivati povoljan ishod terapije, a tretmani nam postaju metoda pokušaja i pogreške!

 

Kontinuiranim usavršavanjem naših dijagnostičkih vještina podižemo kvalitetu naše usluge u svim područjima - tretmani postaju učinkovitiji jer postaju ciljani, pristup pacijentu postaje profesionalniji, naše razumijevanje procesa rehabilitacije postaje uspješnije, korištenje alata i vještina s kojima raspolažemo počinje imati više smisla!

 

Na webinaru će se detaljno predstaviti sljedeći primjeri iz prakse:

 

  • Diskogene patologije

  • Patologije živaca

  • Spinalna stenoza

  • Spondilolisteza/Spondiloliza

 

SADRŽAJ WEBINARA

 

Na webinaru će biti predstavljene osnove anatomije i patoanatomije lumbalne kralježnice. Također, predstavit će se osnove radiologije kako bi polaznici bili upućeni u osnovnu radiološku terminologiju.

 

Fokus ovog webinara jest omogućiti sudionicima vizualno prepoznavanje najčešćih patologija kralježnice, uključujući hernijaciju intervertebralnih diskova, kompresiju korijena živca, spinalnu stenozu, spondilolistezu i druge.

 

Razumijevanje i vizualno predočavanje navedenih patologija praktičarima će omogućiti jasniju sliku o pacijentovim tegobama te efikasniji tretman. Posljedično, svaki terapeut će moći odrediti i primijeniti specifičan fizioterapijski tretman koji je vezan uz specifičnu dijagnozu.

 

Na kraju ovog webinara, polaznici će:

1) Naučiti vizualno prepoznati najčešće patologije lumbalne kralježnice na radiološkoj slici (magnetskoj rezonanciji).

2) Razumjeti radiološku terminologiju te interpretirati radiološki nalaz lumbalnog segmenta.

3) Naučiti prepoznati tipične simptome koji su vezani uz najčešće patologije lumbalne kralježnice (patologije intervertebralnih diskova – protruzija, ekstruzija, sekvestracija, patologije koje uključuju kompresije živčanih struktura, lumbalna stenoza, spondilolisteza itd.).

4) Naučiti povezati simptomatologiju pacijenta s vidljivim patologijama na radiološkim pretragama.

5) Naučiti diferencirati asimptomatske od simptomatskih promjena koje su vidljive na slikovnim pretragama lumbalne kralježnice.

 

Ovaj webinar će vam pomoći da nakon ispravne dijagnostike svoj tretman i rehabilitaciju specifično usmjerite kako biste imali efikasniji tretman i najbolje rezultate!

 

Za cjelovito razumijevanje dijagnostike i najčešćih patologija kralježnice, uz ovaj webinar nužno je praktično znanje koje uključuje osnovnu evaluaciju, specijalne dijagnostičke testove te kliničko rezoniranje. Upravo naš praktični seminar Diferencijalna dijagnostika kralježnice to izvrsno nadopunjuje. Za više informacija pogledajte na https://www.propriocentar.com/diferencijalna-dijagnostika .

Seminar diferencijalne dijagnostike kralježnica nije preduvjet za sudjelovanje na webinaru. 

Održavanje Webinara:

 

8. sprnja 2024. (ponedjeljak) od 19.00 - 21.00

Webinar se prenosi na ZOOM platformi

Cijena: 59 € (popust od 10 € za studente i prethodne polaznike seminara diferencijalne dijagnostike PROPRIO Centra)

*Podaci za uplatu se šalju automatski na e-mail nakon popunjene prijave. 

*Za sve zainteresirane koji neće moći prisustvovati webinaru u živo, bit će dostupna snimka webinara po istoj cijeni. 

Rezerviraj mjesto putem formulara na dnu stranice ˏˋ°•*⁀➷ 

spine2.png

PRIJAVE ZA WEBINAR

Molimo vas da ispunite sva naznačena polja kako bismo mogli napraviti transakcijski račun.

Zahvaljujemo na prijavi!

bottom of page