top of page
Dijagnostika kuk

Diferencijalna dijagnostika i rehabilitacija kuka - prikazi slučajeva i teorijske osnove

🩻 Unaprijedi svoje dijagnostičke vještine uz novi WEBINAR:

🔑 Diferencijalna dijagnostika i rehabilitacija kuka - prikazi slučajeva i teorijske osnove

➤ Ne propustite iskoristiti priliku učiti od vrhunskog znanstvenog stručnjaka iz područja rehabilitacije dr.sc. Josipa Karuca. 

 

➤ Kroz teorijske osnove i izvrsne primjere iz bogate prakse, bit će predstavljena dijagnostika i rehabilitacija najčešćih patoloških stanja kuka. Polaznici će naučiti kako razlikovati različite izvore problema u regiji kuka te kako prema tome organizirati i planirati daljnji terapeutski proces. Također, na webinaru će biti na jednostavan način prikazan tijek rehabilitacije i protokoli za određena patološka stanja kuka koji se mogu odmah primijeniti u praksi.

 

Na webinaru će se predstaviti osnovni principi rehabilitacije najčešćih patologija kuka u praksi:

1. Konzervativna rehabilitacija ozljede labruma kuka i femoroacetabularnog sraza (FAI sindrom)

2. Postoperativna rehabilitacija femoroacetabularnog sraza (FAI sindrom)

3. Konzervativna rehabilitacija osteoartritisa kuka

4. Postoperativna rehabilitacija osteoartritisa kuka

5. Konzervativna rehabilitacija tendinopatije hamstringsa

6. BONUS: Diferencijalna dijagnostika: kako razlikovati patologiju kralježnice od patologije kuka?

 

25.11.2023. (subota) 09:00 - 11:00

Webinar se prenosi na ZOOM platformi

Cijena: 59€ (popust od 10€ za studente i prethodne polaznike seminara I webinara diferencijalne dijagnostike PROPRIO Centra)

 

* Svim prijavljenim polaznicima je osigurana snimka webinara! 

 

 

🎓 Navest ćemo jedan česti primjer diferencijalne dijagnostike. Kada govorimo o mišićno koštanim tegobama, određene patologije kuka mogu se prezentirati kao bol u lumbosakralnom području. Isto tako, bol u području kuka može svoje izvorište imati u lumbalnom segmentu.  Stoga se nameće logično pitanje – kako s određenom sigurnošću utvrditi izvor simptoma kod pacijenta koji imaju tegobe u području kuka/lumbosakralnog dijela? Također, možemo pretpostaviti kakav će ishod imati terapijski proces koji je bio usmjeren na tretiranje pacijenta s lumbalnim bolnim sindromom, a koji svoj stvarni uzrok simptoma ima u kuku?

Navedeno pitanje predstavlja veliki izazov u praksi, a upravo kvalitetna evaluacija i dijagnostika nam omogućava da lakše diferenciramo izvorište problema kod pacijenata. Iz navedenih razloga, diferencijalna dijagnostika zauzima važno mjesto u evaluaciji i liječenju pacijenata s mišićno koštanim tegobama. Webinar ‘’Diferencijalna dijagnostika i rehabilitacija kuka’’ nudi odgovor na ovo kompleksno pitanje te još mnogo drugih pitanja s kojima se terapeuti susreću svakodnevno u praksi.

dijagnostika kuka

Prijave

Nakon što popunite sva polja (potrebno radi izdavanja transakcijskog računa), poslat će vam se automatski e-mail s podacima za uplatu. 

Ako vam je potreban R1 račun, molimo vas da naznačite i upišete podatke od firme. 

  • Facebook
  • Instagram

Thanks for submitting!

bottom of page